Η γλυκοπατάτα είναι πολύ πιο θρεπτική από την πατάτα, αλλά δεν είναι πολύ δημοφιλές λαχανικό στην ελληνική κουζίνα. Αποτελεί ποώδες, πολυετές φυτό που ανήκει στην οικογένεια Ιπόμοια και σ’ εκείνη των Περιπλοκοειδών. Κατάγεται από τη Νότια Αμερική και εκεί χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες. Αρχικά αναφερόταν ως πατάτα και πήρε το συνθετικό γλυκό- γύρω στο 1740, […]
from Εναλλακτική Δράση https://ift.tt/3pxci3u
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου